10 jarig jubileum FT cub

 foto van Martin Droog
© Martin Droog
vorige / volgende
Het slimme alternatief voor het zware meccano

© Fred van Wijnen
Schoonhoven - "Dit speelgoed wordt al jaren in de West-Duitse auto-industrie gebruikt om maquettes en werkende modellen voor nieuwe robotstraten te bouwen. Ikzelf heb al twee modelkranen gebouwd voor de Rotterdamse haven "vertelt de Schoonhovense 'Willy Wortel' van de Fischertechnik club Nederland, Clemens Jansen, met enige trots over zijn favoriete speelgoedmateriaal.

Het 'intelligente' bouwspeelgoed begon voor Clemens Jansen zo'n twintig jaar geleden te leven toe hij een sinterklaascadeautje voor zijn zoons kocht. "Dan sta je voor de keus; Of het wordt Lego, dus simpel stapelen, of knutselen onder ouderbegeleiding. Ik koost voor het laatste en dus werd het Fischertechnik Ik kende die naam eerst alleen van de bekende grijze muurpluggen en dat blijkt nog steeds de kern van Fischer. Ze maken ook nog kunststofkop- en kommen voor heupoperaties."

Hoewel hij in het dagelijks leven hersteller van breimachines bij modeconcern Vilzeno is, ontpopt Jansen zich graag als onbezoldigd ambassadeur voor de producten van het Duitse kunstofconcern Fischertechnik.

Jansen wordt dan ook niet moe van de tamelijk curieuze sprong van het industrieel georiënteerde Fischertechnik bedrijf naar de Europese speelgoedmarkt te verklaren Daarvoor gebruikt hij een grijs, nylon muurplugje van Fischer als kapstok.
Lees meer »  

Bromfietsmuseum

   
Nieuws
 
 G50 Matic
 
 V Twin
   Verbeterde
     2 cylinder

   Nieuwe motor

   CODA
   Koningsdag
   Cabauw
   Veteranentreffen
   TS50 /M50 Motor  
   
New Monark  
   Monark              
   Twin engine  
   Kickstarter   
    

   
afbeeldingen
   JLO collection

   
JLO pictures
   JLO scans
   Motoren/Engines

   artikelen
   JLO dreams
   Supersport JLO M50
   Revamped JLO G50
   Woerden 2003

   Voorraadkast 1
   Voorraadkast 2


 
  Fischer Technik
   Links
   Feedback